Καθηγητές

Κουτσώνη Γιώτα
Κουτσώνη

Γιώτα

Ονομάζομαι Γιώτα Κουτσώνη και είμαι απόφοιτος της Γερμανικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με αντικείμενο τη διδασκαλία των Γερμανικών ως ξένη γλώσσα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με διατριβή στη διδασκαλία των Γερμανικών στην προσχολική ηλικία. Έχω επίσης παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση για καθηγητές Αγγλικών σε εξειδικευμένο κέντρο με έγκριση από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και άλλες ιδιαιτερότητες. Διδάσκω Γερμανικά και Αγγλικά στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κοτσώνη από το 2012, με εμπειρία στην προετοιμασία των εξετάσεων γλωσσομάθειας όλων των Γερμανικών φορέων πιστοποίησης σε όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά τη διδασκαλία των Αγγλικών επιλέγω τα μικρά παιδιά στα οποία έχω ιδιαίτερη αδυναμία, όπως μαρτυρά και η μεταπτυχιακή μου διατριβή. Σημαντικό για μένα είναι να ανακαλύπτουν οι μαθητές τα Γερμανικά και τα Αγγλικά και να μαθαίνουν τη γλώσσα μέσα από παραδείγματα του Γερμανόφωνου και Αγγλόφωνου πολιτισμού. Διότι η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας πέρα από ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση αποτελεί και έναν τρόπο να γνωρίσει κανείς τον πολιτισμό και τις αξίες μιας άλλης χώρας.

Λαδά

Αναστασία

Ονομάζομαι Λαδά Αναστασία και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Γλωσσολογίας στο τμήμα της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Εργάζομαι στο Kotsoni Language School τον τελευταίο χρόνο. Έχω εργαστεί ως καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας και συντονίστρια προγραμμάτων σπουδών σε Ισπανικά εκπαιδευτήρια. Έχω διδάξει τόσο ενήλικες με στόχο την πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας σε επίπεδα Lower (Cambridge University) όσο και νεαρές ηλικίες. Κατά την εργασία μου στην Ισπανία είχα επίσης την ευκαιρία να γνωρίσω και να εφαρμόσω ποικίλες μεθόδους διδασκαλίας που ενσωματώνουν την εναλλακτική εκπαίδευση από την ηλικία του ενός έτους έως και τα δεκαεπτά. Η χρήση της τεχνολογίας και της εναλλακτικής αξιολόγησης μέσω ειδικών μεθόδων (portfolios, peer-assessment etc.) υπήρξε ιδιαίτερο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό αντικείμενο ενασχόλησης. Η αγάπη μου για τα παιδιά και το πάθος μου για την γλώσσα καθιστούν ως προσωπικό μου στόχο τη δημιουργία μαθημάτων που θα αποτελούν μια ευχάριστη εμπειρία για τους μαθητές. Στόχος είναι η αγάπη της ξένης γλώσσας και η εμπειρική εκμάθηση αυτής.

Λαδά Αναστασία
Γκλαβέτα Δώρα
Γκλαβέτα

Δώρα

Ονομάζομαι Γκλαβέτα Δώρα ,

γεννήθηκα στην Αθήνα και ζώ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σπούδασα στο St. Michael's College, στο Burlington, USA.Εργάζομαι ως καθηγήτρια Αγγλικών τα τελευταία 18 έτη, όπου τα 7 τελευταία βρίσκομαι στο Kotsoni school of languages. Έχω εργαστεί σε όλα τα επίπεδα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας με ιδιαίτερη αδυναμία και προσήλωση στα επίπεδα πιστοποιήσεων , όπου βάζω κι εγώ το λιθαράκι μου για να εξασφαλίσουν όλα τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες μια αξιοπρεπή θέση στο δύσκολο και απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον που θα κλειθούν να αντιμετωπίσουν , αλλά και ευρύτερα στην εμπειρία του να μάχεται κανείς για να εκπληρώνει τα όνειρά του.Στα πλαίσια του σχολικού οργανισμού αυτού και σε συνεργασία με όλες μου τις συναδέλφους αλλά και την ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου κα Γιώτα Κοτσώνη, με την οποία συνεργαζόμαστε πολύ στενά τα τελευταία χρόνια, έχουμε καταφέρει να αποδείξουμε πως παρ 'όλες τις φαινομενικές δυσκολίες, κάθε ενας,απο εμας και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά όταν ο κοινός στόχος είναι η Αγάπη, η Αλληλεγγύη και η Ενότητα.

Τσιαντάρη

Δήμητρα

Ονομάζομαι Τσιαντάρη Δήμητρα. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με τα παιδαγωγικά- εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), τα προβλήματα λόγου και οργάνωσης της μελέτης των μαθητών, αλλά και για την ψυχολογία και τη σχολική ετοιμότητα, τη σχολική άρνηση και το σχολικό εκφοβισμό. Εργάζομαι στο Kotsoni Language School από το Σεπτέμβριο του 2018 ως υπεύθυνη για την οργάνωση της γραμματείας. Πιστεύω ότι η ευγένεια, η συνέπεια καθώς και η υπευθυνότητα, είναι καθοριστικοί παράγοντες για την ομαλή λειτουργία των ζητημάτων που σχετίζονται με τη γραμματειακή υποστήριξη.

Τσιαντάρη Δήμητρα