Εκδρομές – Δραστηριότητες

kotsonischoolgrey3

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Εμείς στο Kotsoni Language School διοργανώνουμε εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό και μαθήματα σε Αγγλικά κολλέγια μέσα στα εκπαιδευτικά σχολικά μας πλαίσια. Τα ταξίδια σε άλλες χώρες είναι μια μοναδική εμπειρία και για τα παιδιά ώστε να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας άλλης χώρας καθώς επίσης να θαυμάσουν και να περιηγηθούν σε μερικά από τα καλύτερα μουσεία και έργα τέχνης του κόσμου. Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε κολλέγια και να συναναστραφούν με παιδιά από διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο, να μιλήσουν Αγγλικά και να πλουτίσουν σε εμπειρίες ζωής που έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με φίλους και συμμαθητές. Έτσι, ταξιδεύοντας, προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές μας και ολοκληρώνουμε τον υπέροχο κύκλο της μάθησης της ξένης γλώσσας.
Το σχολείο μας το 2007 διοργάνωσε εκδρομή στο Λονδίνο και φοίτηση σε κολλέγιο στη Σκωτία. Το 2014 επισκεφτήκαμε εκ νέου το Λονδίνο και το 2015 τη Ρώμη και τη Φλωρεντία. Φέτος, το 2019, ταξιδέψαμε και πάλι στο Λονδίνο και περάσαμε Υπέροχα!!!

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ μέσω διάδρασης και δραστηριοτήτων

Μαθαίνουμε ΜΑΖΙ….διότι, ευτυχώς, η εκμάθηση ή πρόσκτηση μιας γλώσσας, εξ ορισμού και εκ του αποτελέσματος, δεν έχει, σε καμία περίπτωση, να κάνει με τον αποκλεισμό και την απομόνωση του μαθητή στο υπνοδωμάτιο ή στη κουζίνα ενός σπιτιού όπου καμία συνθήκη και προυπόθεση δεν γεννιέται και δεν γεννά και στηρίζει τον σκοπό, την ύπαρξη και την λειτουργία της γλώσσας. Η γλώσσα υπάρχει και εξυπηρετεί σκοπούς ακριβώς αντίθετους από αυτόν. Δεν είναι ο καταναγκασμός και προσπάθεια επιβολής της μάθησης της σε αποστειρωμένα ακατάλληλα περιβάλλοντα όπου καμία αυθεντική ανάγκη για επικοινωνία δεν δύναται να υπάρξει ποτέ!! Για αυτό τα παιδιά αδυνατούν να μάθουν και απεχθάνονται τα ιδιαίτερα μαθήματα και κατ’ επέκταση την ξένη γλώσσα και για αυτό οι ικανοί καθηγητές αποφεύγουν και τα στείρα ιδιαίτερα μαθήματα!! Η γλώσσα είναι μέσον επικοινωνίας. Είναι διάδραση. Είναι η αβίαστη έκφραση ιδεών και συναισθημάτων, φορέας μηνυμάτων και ανταλλαγή όλων αυτών σε περιβάλλοντα και πραγματικές συνθήκες όπου η ανάγκη της επικοινωνίας και της παραγωγής γλώσσας γεννιέται φυσικά και αβίαστα από μόνη της. Είναι σύνολο εμπειριών και στιγμών ζωής. Στιγμών ευχάριστων, διασκεδαστικών, εύκολων ή δύσκολων. Στιγμές πραγματικές γεμάτες ζωή, μοιρασμένες με συνομηλίκους και συμμαθητές αγαπημένους.

Φωτογραφίες